Něco z Itálie
Příspěvky
Panzerotti
18. 5. 2020
Na tohle jídlo jsem se chystala delší dobu, konečně na něj došlo. Kynuté těsto, chutná náplň, přehnout na kapsu a usmažit. Navrchu křupavé, uvnitř šťavnaté. Není to úplně bezpracné, ale stojí to za námahu - je to bašta. Zkuste :)
Velikonoční věnec
14. 4. 2020
Tenhle nápad se mi na italských stránkách moc líbil. Listové těsto, kopřivy nebo špenát a vařená vejce. Příjemné jídlo, které můžete podávat i jako pohoštění, protože hezky vypadá.
Přírodní telecí plátky - Scaloppine
30. 12. 2018
Velmi chutná varianta přírodních plátků, minimalistický recept přesně tak, jak to mám ráda. Jen pár přísad k základní ingredienci (dobrému masu) a ve výsledku bašta - však zkuste. :)
Risotto s pečenými kaštany
11. 11. 2018
Pro nás netradiční druh rizota, krémové, kde jednou z hlavních složek jsou pečené kaštany a čerstvé bylinky. Zkuste, je lahodné. :)
Rajčatová salsa
25. 9. 2018
Studenou omáčku z čerstvých rajčat používám hlavně k nokům, těstovinám, na bruschetty a jako náplň třeba do taštiček Sofficini, odkaz na ně najdete v receptu.
Bramborové "skočdohubky"
28. 8. 2018
Saltimboca je známý italský pokrm z telecího nebo kuřecího masa, na který položíme sušenou šunku a čerstvou šalvěj a společně opékáme. Zkusila jsem místo masa použít tenké plátky brambor a vznikla pikantní chuťovka. :)
Risotto milanese (Šafránové risotto po milánsku)
26. 2. 2018
Je výborné i samotné, ale ve spojení s dušeným masem osso buco je to koncert pro chuťové buňky. :)