Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Něco z Itálie

Příspěvky

Panzerotti

18. 5. 2020

panzerotti.jpgNa tohle jídlo jsem se chystala delší dobu, konečně na něj došlo. Kynuté těsto, chutná náplň, přehnout na kapsu a usmažit. Navrchu křupavé, uvnitř šťavnaté. Není to úplně bezpracné, ale stojí to za námahu - je to bašta. Zkuste :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 2

Těstoviny s chřestovým pestem a slaninou

28. 4. 2020

testoviny-s-chrestovym-pestem.jpgSvěží chutné jídlo, hotové raz dva :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Velikonoční věnec

14. 4. 2020

velikonocni-venec.jpgTenhle nápad se mi na italských stránkách moc líbil. Listové těsto, kopřivy nebo špenát a vařená vejce. Příjemné jídlo, které můžete podávat i jako pohoštění, protože hezky vypadá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Špagety carbonara

4. 5. 2019

carbonara.jpgJeden z pilířů italské kuchyně. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Přírodní telecí plátky - Scaloppine

30. 12. 2018

scaloppine.jpgVelmi chutná varianta přírodních plátků, minimalistický recept přesně tak, jak to mám ráda. Jen pár přísad k základní ingredienci (dobrému masu) a ve výsledku bašta - však zkuste. :)

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Risotto s pečenými kaštany

11. 11. 2018

kastanove-risotto1.jpgPro nás netradiční druh rizota, krémové, kde jednou z hlavních složek jsou pečené kaštany a čerstvé bylinky. Zkuste, je lahodné. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Rajčatová salsa

25. 9. 2018

rajska-omacka.jpgStudenou omáčku z čerstvých rajčat používám hlavně k nokům, těstovinám, na bruschetty a jako náplň třeba do taštiček Sofficini, odkaz na ně najdete v receptu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Bramborové "skočdohubky"

28. 8. 2018

195061.jpegSaltimboca je známý italský pokrm z telecího nebo kuřecího masa, na který položíme sušenou šunku a čerstvou šalvěj a společně opékáme. Zkusila jsem místo masa použít tenké plátky brambor a vznikla pikantní chuťovka. :)

 

Jarní risotto (risotto primavera)

21. 5. 2018

risotto-primavera.jpegVýborné jarní jídlo plné čerstvé zeleniny. Zkuste. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Risotto milanese (Šafránové risotto po milánsku)

26. 2. 2018

 safranove-risotto.jpgJe výborné i samotné, ale ve spojení s dušeným masem osso buco je to koncert pro chuťové buňky. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »