Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Ostatní

Příspěvky

Pečený jehněčí hřbet

19. 5. 2020

jehneci2.jpgMladé maso k jaru patří. Ideální je na Velikonoce, ale u nás bývá většinou k dostání až později. To ale nevadí, dobrota je to v každé roční době.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Paštika s houbami

27. 9. 2018

pastika3.jpgPaštika s hezkou mozaikou. Můžete použít lesní houby nebo krémové žampiony.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Karlovarský kotouč

13. 5. 2018

karlovarsky-kotouc2.jpgKlasické jídlo - roláda z telecího masa. Zkuste. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Špízy s uzeným masem a chlebem

15. 7. 2017

spizy-s-uzenym-masem.jpgJednoduchá rychlovka.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Cibulové kroužky plněné mletým masem a smažené

11. 8. 2016

plnena-ibule.jpgKdyž máte mleté maso koupené u spolehlivého řezníka, je večeře během půl hodiny hotová :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Telecí pečené s bylinkami

23. 1. 2016

teleci-zmens..jpgTelecí je u nás vzácné a nebo chodím málo často k řezníkovi. Naposledy jsem ho vařila holkám, když byly ještě malé cácorky a to už je bezmála 20 let. Původně jsem šla pro úplně jiné maso a na pultě poslední dva asi kilové kousky telecí kotlety (pečeně) s kostí. Já hloupá jsem vzala jen jeden kus, ten druhý mohl počkat pár dní v mrazáku. No, možná za dalších 20 let, až zase náhodně natrefím na telecí, budu moudřejší - však chybama se člověk učí, ne? :D

Maso bylo jako dort, jemně ochucené, ostatně telecí moc nepotřebuje.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Čevapčiči

31. 5. 2015

cevapcici.jpgČetla jsem tolik receptů na čevapčiči a každý jiný. Já dělám čevapčiči leta letoucí podle tchýně a stejný recept jsem našla i v tištěných kuchařkách.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Paštika z divoké kachny

7. 1. 2014

kachni-pastika.jpgVyhráli jsme na mysliveckém plese v tombole divokou kachnu. Už jsem jednou dělala paštiku z divoké kachny, takže jsem nevstupovala do zcela neznámých vod. Opět to bylo vynikající jídlo a byla jsem velmi pochválena.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Karbanátky z mletého masa s jablky a šalvějí

10. 11. 2013

karbanatky.jpgTenhle šťavnatý karbanátek nevšední, ale lahodné chuti jsem před časem dělala podle 1974Andrey z Topreceptů. Vyzkoušejte také :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Bigos

16. 9. 2013

bigos.jpgNastává podzim a s ním i čas na vydatnější jídla, která zahřejí :) Receptů na tuto polskou baštu je mnoho, vlastně se dá říci, že se recept mění rodinu od rodiny. Základ ale zůstává - více druhů masa a zelí kysané i čerstvé. A věřte, pochutnáte si, jako jsme si pochutnali my.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0