Slané moučníky
Příspěvky
Taštičky s cuketovou náplní
7. 9. 2017
Jednoduché taštičky z listového těsta můžete podávat jako lehčí večeři nebo pohoštění.
Placky s mletými škvarky a pórkem
12. 3. 2017
Tyhle placky mám ve své čínské kuchařce pod názvem Placky s cibulí. Je to levnější varianta a před lety jsem je dělala několikrát. Tentokrát jsem zkusila druhou variantu. Škvarky a pórek v placce byly moc dobré, ale výsledek byl přece jen hodně tučný, takže se příště pokorně vrátím k původnímu receptu :)
Slanoví - slané "cukroví"
28. 3. 2016
Slané "cukroví" oceníte, když už se na sladké nemůžete ani podívat :)
Bylinkový koláč na způsob řeckého
3. 5. 2015
Řecký koláč z těsta filo s pórkem nebo špenátem a sýrem feta je známý. Filo těsto u nás neseženu a domácí výroba je složitá, takže jsem použila listové těsto, dokonce těsto s cereáliemi, je vynikající, prodává ho u nás jedna sámoška. Místo pórku nebo špenátu jsem dala do náplně směs zeleniny a planě rostoucích rostlin, jejichž hlavní složku tvořily všudypřítomné kopřivy. Zbytek zůstal stejný. Pochutnali jsme si :)
Slaný celozrnný koláč s pórkem a šunkou
12. 4. 2014
Tento koláč peču už několik let vždy před Velikonocemi a vždy mívá tvar beránka :) Až letos mne napadlo jej vyfotit a zrovna (zákon schválnosti) ten tvar není úplně nejlepší, snad příště :)
Kopřivové suflé
20. 4. 2013
Je jaro, všechno se zelená a raší a nastává čas tyto dary zpracovat v kuchyni. Do tohoto suflé jsem použila spařené mladé kopřivy, ale klidně můžete dát čerstvý špenát nebo mangold ;-)
Velikonoční hlavička
29. 3. 2013
Původní hlavička obsahovala maso z telecí, jehněčí nebo kůzlečí hlavy (odtud původ názvu), čerstvé vepřové maso a maso uzené. U nás se odjakživa dělala pouze s masem uzeným.
Zeleninová bublanina
17. 2. 2013
Na dně rozpečená anglická slanina, pak šťavnatá a lahodná zelenina a to vše zalité jemným těstem a upečené. Vyzkoušejte bublaninu naslano :)