Zelenina a houby
Příspěvky
Cukety pečené po italsku
6. 9. 2017
Několik málo čerstvých ingrediencí a ve výsledku lahodná bašta - přesně tak, jak to Italové umějí už celá staletí.
Květák v rajčatové omáčce
6. 9. 2017
Květák dušený v omáčce z rajčat je zajímavý a moc dobrý. Podávejte s vařenými bramborami nebo bílým chlebem.
Zapečený patizon s bylinkovou krustou
5. 9. 2017
Jednoduché jídlo na léto, krásně voní a výborně chutná teplé i vlažné.
Cuketová roláda bez mouky
23. 6. 2017
V letních vedrech máme nejraději něco lehkého, co nezatíží zažívání a dá se jíst studené.
Cuketové závitky
4. 6. 2017
Výborná chuťovka nebo i lehká večeře. Krásně to voní a skvěle chutná, zkuste. :)
Hlíva ústřičná jako minutka
2. 10. 2016
Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.
Rozkvetlá cibule
25. 8. 2016
Tuto dobrou a velmi hezkou chuťovku jsem objevila před časem na Topreceptech. S nepatrnou úpravou jsem konečně vyzkoušela a protože nám moc chutnalo, nabízím svou variantu :)
Dolmades
11. 8. 2016
Dolmades jsou rýží plněné listy vinné révy. Jídlo pochází z Řecka, ale pokud máte možnost sehnat čerstvé listy révy, neváhejte si tuto baštu udělat i doma. Já pěstuju vinnou révu ve skleníku, protože u nás je drsné podnebí.