Rozkvetlá cibule
Suroviny:
Velké a zdravé cibule
Olej na smažení
Suchá směs:
hladká mouka
sladká i pálivá mletá paprika
sušený česnek
oregano
Mokrá směs:
vejce
mléko
sůl, pepř
Postup:
Cibule oloupeme, konec u kořenů neodkrajujeme, aby se cibule nerozpadly. Pak je postavíme špičkou nahoru a nařízneme do hvězdice, nesmíme doříznout až dolů. V každé osmině uděláme ještě jeden řez, pak opatrně oddělíme jednotlivé vrstvy. Cibule teď vypadá trošku jako chryzantéma. Namočíme ji ve vaječné směsi - vlijeme směs mezi všechny vrstvy cibule. Pak obalíme v suché směsi opět mezi všemi vrstvami. Pracujeme opatrně, cibule je křehká, aby se nepolámala. Můžeme znovu namočit do vaječné a suché směsi.
Pak smažíme v horkém oleji (nemám fritézu už moc let, smažila jsem ve vysokém hrnku s malým průměrem dna). Důležité je, aby cibule v oleji byla ponořená. Trvá to asi 7-10 minut, podle velikosti cibule. Můžeme jednou otočit, aby se lépe prosmažila, ale neotáčíme často, rozpadla by se.
Podáváme horké s pečivem a oblíbeným dresinkem.