Domácí pečivo
Příspěvky
Brynzové oplatky
3. 8. 2017
Oplatkovač jsem koupila už před několika lety a v létě jej využívám nejvíc. Peču v něm oplatky ke zmrzlině a taky tyto slané sýrové oplatky, které jsou příjemným pohoštěním třeba k vínu nebo pivu. Pokud máte oplatkovač, neváhejte.
Kmínové vlnky
19. 6. 2016
Slané tyčky nejrůznějších tvarů a chutí jsou vždycky oblíbené. Vlnky vypadají zajímavě, jsou křupavé a chutné. Zkuste :)
Křupavé škvarkové preclíky
31. 1. 2015
Je doba zabijaček. Ty se naší rodiny už netýkají, ale domácí škvarky si v tomto období neodepřeme. Na chuť nám stačí jen z kila syrového sádla. Když už máme dost zobání, je dobré ty zbylé nějak vtipně zpracovat. Kromě obligátní pomazánky nebo pagáčků můžete vyzkoušet i tento recept.
Karásky de luxe
31. 7. 2014
Pod názvem Housky de luxe jsem kdysi dávno našla recept v Mladém světě (časopis). Pekla jsem je nesčetněkrát.
Podle pekařů to nejsou housky, ale tzv. karásky. V houskách nejsou vejce, je v nich voda místo mléka a tuku je v nich jen minimálmí množství. Nicméně tento recept je velmi přesný a výsledek vynikající. :)
Chléb podle Romana Vaňka
11. 3. 2013
Romana Vaňka asi znáte z televize. Jeho pořad na www.stream.cz Peklo na talíři je hodně sledovaný. Napsal i kuchařky, kde vaří z kvalitních surovin domácího původu. Chléb upečený podle jeho receptu je moc dobrý, vyzkoušejte ;-)
Farmářský chléb
17. 2. 2013
Recept podle Kluků v akci je spolehlivý. Chléb je dobrý, pevný, nedrobivý. I když poslední dobou peču chleby z žitného kvasu místo droždí, vím, že většina lidí, když už peče chléb, pak s droždím. Tak jeden dobrý :)