Drůbež
Příspěvky
Kuře po baskicku
4. 4. 2017
Baskicko je region na severu Španělska. Kuře po baskicku je místní lidový recept a jako takový je jednoduchý, a přitom plný chuti. Doporučuju k vyzkoušení. :)
Kuřecí plátky s gremolatou
11. 2. 2017
Protože sehnat u nás telecí, natož ossobuco, je nadlidský úkol, poradila mi kamarádka, že mohu gremolatu vyzkoušet i s kuřecím masem. Moc nám chutnalo, díky, Jituš :)
Pečená půlka husy
27. 12. 2016
Možná si myslíte, že půlka husy se peče stejně jako husa celá. Ano i ne. Když ji budete péct klasicky naplacato, snadno se stane, že se maso vysuší, protože husa se peče dlouho. Nabízím trik starých hospodyněk :)
Kuřecí křídla s bramborami a zeleninou v lorně
30. 6. 2016
Kuřecí křídla pečená i s přílohou v lorně jsou také skvělá bašta, jsou zauzená, mírně pikantní, voňavá.
Krůtí rolka se sušenou šunkou a bylinkami
20. 6. 2016
Bylinky i sušená šunka krůtí maso skvěle ochutí. Zkuste :)
S´- čchuanské kuře à la Kung Pao
2. 3. 2015
Útlá knížečka Počítání nudliček v jarní polévce bývala nesehnatelnou biblí labužníků v 70-80 tých letech minulého století. Knížečka seznamovala Čechy s čínskou kuchyní v její rozmanitosti. Postupem let a hlavně neustálým nahrazováním se mezi lidmi pod názvem Kung pao šířil docela jiný recept. Z původního zůstalo jen maso a buráky, někdy ani ty ne :D
Knížku jsem před lety koupila v antikvariátu za 5,- Kč. I já jsem si recept nepatrně upravila, protože v letech, kdy knížka vyšla, nebyla u nás např. známa jarní cibulka, dával se pórek nebo cibule. Díky novějším poznatkům o čínské kuchyni a dostupnějším surovinám může toto jídlo chutnat alespoň autentičtěji, protože přenést národní kuchyni někam jinam beze zbytku asi nelze :)
Husí stehna v šouletu
26. 12. 2014
Židovská věrouka je mi cizí, nicméně tohle jejich jídlo je moc dobré a určitě stojí za to ho vyzkoušet.
Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami
9. 11. 2014
Sušené švestky se k masu dobře hodí a slanina tuto kombinaci zdárně doplňuje.