Pomazánky, saláty a studená kuchyně
Příspěvky
Malidžano (zelený ajvar)
18. 5. 2020
Tuhle pochoutku jsem sama sobě slibovala už dlouho. Kdysi jsem podle jakéhosi receptu malidžano vyzkoušela, ale nebylo to ono. Pořád mi chyběla ona autentická chuť. A pak jsem na to přišla - chce to gril. Protože pouze nad grilem získá zelenina onu nezaměnitelně kouřovou příchuť. Tak nažhavte a pojďte do toho, je to bašta :)
Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce
21. 1. 2018
Zajímavá klasika od Mistra. Místo obtížně sehnatelné volské tlamy jsem použila hovězí líčka.
Hummus s hráškem
22. 10. 2017
Hummus většina lidí už zná - pomazánka (nebo dip) z cizrny, lahodný a jemný. Sklidila jsem velkou mísu hrášku, po vyloupání jsem rozmýšlela, co s ním. Dcery ho mají rády syrový, o vařený v polévce nebo jiných jídlech už nestojí. Tak jsem hledala a našla recept, kdy se syrový hrášek přidá k hummusu. Kromě krásné barvy nás zaujala i svěží chuť a bonusem je plno vitamínů. :)
Pečené papriky plněné kozím sýrem
7. 8. 2017
Pikantní jednoduchá chuťovka. Pokud nemáte rádi kozí sýr, zkuste brynzu nebo pravou fetu.
Salát s bramborami a balzamikovým kuřetem
15. 7. 2017
V některé z tištěných kuchařek jsem kdysi zahlédla nápad uvařit kuřecí prsa v balzamikovém octu a po zchladnutí použít do salátu. Konečně tedy došlo na realizaci. Kuře dává salátu zajímavou barvu, chuť balzamika nebyla příliš výrazná. Zkuste. :)