Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Pomazánky, saláty a studená kuchyně

Příspěvky

Lilková pomazánka trochu jako tatarák

22. 7. 2014

kjopolo.jpgBáječná lilková pomazánka chutná nejlépe s opečenou bagetou nebo na topinkách.

 

Aspik s uzenou rybou

25. 5. 2014

rybi-rosol.jpgSlavnostní pokrm, který hezky vypadá na míse ozdobený zeleninou.

 

Rebarborová omáčka s estragonem

25. 5. 2014

rebarborova-omacka.jpgJednoduchá sladkokyselá omáčka je výbornou přílohou ke grilovanému kuřeti. Vyzkoušejte :)

 

Guacamole

8. 11. 2013

quacamole.jpgK této slavné pomazánce potřebujete dobře zralé avokádo.

 

Pomazánka z uzené makrely

2. 11. 2013

pom-z-uz-makrely.jpgJe odlehčená a moc dobrá, vyzkoušejte :)

 

Salát ze syrové červené řepy

20. 10. 2013

salat-z-repy.jpgSalátů z vařené řepy je moc. Zkuste tentokrát řepu nevařit, jen ji oloupat (vezměte si na to gumové tenké rukavice), nastrouhat a doplnit dalšími syrovými ingrediencemi - mrkví a jablky a upravit nasladko. Je to moc dobré :)

 

Papriky plněné za studena

20. 10. 2013

plnene-papriky.jpgNápad naplnit papriky za studena pomazánkou jsem před dávnými lety našla v nějakém časopisu. Moc nám chutnalo a od té doby občas zopakuju, když máme přebytek paprik nebo jsou zrovna v "akci".

 

Švestková chilli omáčka

13. 10. 2013

svestkova-omacka.jpgVýborná příloha k masu, sýrům i zelenině :)

 

Ajvar

12. 10. 2013

ajvar.jpgDá se koupit, ale domácí je domácí :)

 

Roládky z toustového chleba

12. 10. 2013

toustove-roladky.jpgInspiraci na tohle nápadité pohoštění jsem před lety našla na Labužníku v diskuzi. Někdo tam dal odkaz na knihu Thomase Cloueta Minirolky (viděla jsem ji i u nás v knihkupectví) a ukázky z knihy se mi líbily natolik, že jsem některé zrealizovala a mnohé jsem si upravila pro naše české suroviny a rodinné chutě :)