Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Salát z rukoly

4. 9. 2016

rukolovy-salat2.jpgSuroviny:

2 červené cibule

8 tenoučkých plátků pancetty

čerstvý tymián

hrst piniových oříšků

mořská sůl

1 balení rukoly

balzamikový ocet

olivový olej

parmazán

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky.

Na suché pánvi vypečeme plátky slaniny dokřupava, odložíme na ubrousek kvůli odsátí tuku.

Do tuku po opékání přidáme trošku oleje, nasekaný tymián, cibuli, oříšky, sůl. Smažíme, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak ihned odstavíme

Do mísy rozprostřeme rukolu, přidáme směs z pánve i s tukem, pokapeme balzamikem. Navrch rozdrobíme opečenou slaninu a přidáme několik hoblinek parmazánu.

Podáváme ihned. S opečeným bílým pečivem klidně jako večeři. Je výborný.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář