Vajíčkový salát se zeleninou
Suroviny:
4 vejce natvrdo
hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
2 cibule
2-3 jarní cibulky
několik cherry rajčátek
pažitka
tatarská omáčka
Postup:
Oloupaná vejce nakrájíme na plátky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké půlkroužky a spaříme vařící vodou, čímž ji zbavíme pro někoho nepříjemné štiplavosti, zůstane jen chuť a křupavost. Cibuli necháme zchladnout.
Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, rajčátky rozpůlíme.
Do misky vrstvíme vejce, cibuli, cibulky, zasypeme hráškem a promícháme s tatarskou omáčkou.
Necháme asi hodinu vychladit a ozdobíme rajčátky, pažitkou a zbylými plátky vajec. Podáváme s pečivem.