Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami
Suroviny:
750 g krůtích prsou v celku
1 balíček sušených měkkých švestek
150-200 g tence nakrájené prorostlé slaniny
bílé víno
olivový olej
sekaná šalvěj
šťáva z 1 citronu nebo lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř.
Postup:
Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a šalvěje. Necháme půl hodiny v chladnu uležet.
Na špízy nebo špejle napichujeme kostky masa zabalené do slaniny střídavě s nezabalenými kousky masa a namočenými šveskami.
Špízy klademe do pekáčku vymazaného máslem, podlijeme troškou vína od švestek a vývarem nebo vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C nejdříve přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do zčervenání.
Podávala jsem s italskou specialitou - patate sabbiose.
Hmmm
(Jitkas, 11. 11. 2014 18:19)