Brynzové oplatky
Oplatkovač jsem koupila už před několika lety a v létě jej využívám nejvíc. Peču v něm oplatky ke zmrzlině a taky tyto slané sýrové oplatky, které jsou příjemným pohoštěním třeba k vínu nebo pivu. Pokud máte oplatkovač, neváhejte.
Suroviny:
300 g hladké mouky
50 ml oleje
1 balení brynzy (asi 220 g)
1 lžička drceného kmínu
400 ml vody nebo mléka
1 malé vejce
sůl (pozor, brynza bývá slanější)
Postup:
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.
Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.
Pokud použijete kávovou nebo čajovou lžičku, budou oplatky malé, ale z tohoto množství těsta je budete péct celé odpoledne.
Podáváme po vychladnutí.