Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Hlíva ústřičná jako minutka

2. 10. 2016

hliva-minutka.jpgHlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.

Suroviny:

hlíva
 
sůl
 
pepř
 
drcený kmín
 
hladká mouka
 
olej
 
Postup:
 
Hlívové "klobouky" podusíme asi 10 - 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.
 
Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.
 
Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář