Hlíva ústřičná jako minutka
2. 10. 2016
Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.
Suroviny:
- hlíva
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- hladká mouka
- olej
- Postup:
- Hlívové "klobouky" podusíme asi 10 - 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.
- Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.
- Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář