Zelenina a houby
Příspěvky
Zapečená brokolice s oříšky a směsí sýrů
26. 5. 2013
Tahle brokolice je jiná než ty běžné a moc dobrá :)
Kravské palačinky
26. 5. 2013
Brčálově zelené palačinky s veselým názvem jsou upraveným receptem Airan - virtuální kamarádky původem z Bulharska :)
Papriky plněné bramborami
11. 3. 2013
Na tohle levné a přitom velmi chutné jídlo jsem našla inspiraci na www.recepty.cz, ale jako téměř každý recept jsem si i tento upravila k obrazu svému.
Papriky plněné těstovinou
8. 3. 2013
Receptů na plněné papriky je přehršel. Já mám ráda netradiční chutě. Tahle varianta je moc dobrá, vyzkoušejte :)
Zapečená celerová kolečka
7. 3. 2013
Bulvový celer je vděčná zelenina. Nabíjí tělo energií a je k dispozici v obchodech prakticky po celý rok. Lepší jsou menší pevné kusy. Přestárlé bulvy mají tmavé žilkování a měkký houbovitý vnitřek.
Zeleninové špízy s tofu
7. 3. 2013
Tofu má vyšší výživovou hodnotu než maso. Je neutrální chuti a proto velmi variabilní. Na trhu je i marinované a uzené, které je vynikající do pomazánek. Tofu se vyrábí ze sójových bobů. Proces výroby je poměrně složitý, kdysi jsem si chtěla tofu vyrobit doma, ale nepovedlo se. Tak občas nějakou tu kostičku koupím a zužitkuju v kuchyni
Grilovaný květák
17. 2. 2013
Tuhle vymyšlenost jsem našla u Kluků v akci. Květák přelitý sýrovou omáčkou je známá věc. Kluci ale ten květák předtím ještě marinují a pak opečou pod grilem. A je to super :)
Indické květákové sabdží
17. 2. 2013
Indická vegetariánská jídla vynikají pikantní chutí a pestrostí a to mě moc baví. Tenhle recept jsem našla na netu. A určitě ještě občas zopakuju, je to moc dobré :)