Květák v rajčatové omáčce
Suroviny:
1 pěkný květák
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
1-2 lžíce dobrého rajského protlaku
hladkolistá petržel
sůl, pepř
olivový olej
zeleninový vývar dle potřeby
navrch strouhaný sýr Provolone (při akci Italské dny jej mívá Lidl)
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rozmačkaný nebo nasekaný česnek, osmahneme, přidáme protlak, zarestujeme (tím protlak zesládne a zvýrazní svou chuť). Zalijeme loupanými rajčaty, ochutíme solí a pepřem a vložíme květák rozebraný na růžičky. Podle potřeby přidáme zeleninový vývar a zvolna dusíme ne úplně doměkka, ke konci zasypeme nasekanou petrželí.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s bílým chlebem nebo vařenými bramborami.