Zelenina a houby
Příspěvky
Lečo, jak ho dělám já
9. 7. 2015
Lečo někdo nesnáší a musím říct, že na tom z jídelny si taky moc nepochutnám, papriky rozměklé, řídká kaše zeleniny s nitkami vajec a kousky jakési uzeniny, vzhledově i chuťově slabší průměr. Před časem jsem ale četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada :) Už jinak nedělám, je skvělé ;-)
Plněná smažená lilková kolečka
3. 5. 2015
Jednoduchý oběd k bramborové kaši. Nápad pochází od mé kamarádky :)
Jednoduše zapečená kapusta
2. 10. 2014
Nastal čas podzimní zeleniny, naprostá většina druhů je levných a lehce dostupných. I jednoduchá úprava může být výborná :)
Bulvový celer se šunkou zapečený v bešamelu
2. 10. 2014
Dobré jednoduché jídlo. Celer má nyní nejlepší období, je čerstvý a jemný, využijte toho :)
Grilovaná kukuřice
15. 8. 2014
Mladé kukuřičné klasy grilované s bylinkovým máslem jsou lahůdkovou přílohou k nějakému dobrému masu :)
Grilovaná zelenina s bylinkami
15. 8. 2014
Naše oblíbené letní jídlo, při kterém se můžu dosyta vyřádit s kombinacemi zeleniny a čerstvých bylinek. Ani maso k tomu nepotřebujeme :)
Cuketový nákyp
24. 5. 2014
Se salátem (třeba okurkovým) je to moc dobré zeleninové jídlo. Neodbytným masožravcům klidně dovnitř vmíchejte kousky tepelně upraveného kuřecího masa nebo kostičky šunky :)
Pečená dýně
13. 10. 2013
Pečená dýně je typicky podzimní pokrm. Pečením se chutě koncentrují, výsledek je velmi chutný :)
Lilky, cukety nebo patizony po řecku
23. 8. 2013
Na tento recept vybírám vždycky mladou pevnou zeleninu a dávám ji vypotit. Ne kvůli hořkosti (to u pěkné mladé zeleniny nehrozí), ale kvůli tomu, že mladá zelenina je na tento recept příliš vodnatá. Ale zase je křehká a chutná, nemusíme ji loupat a vydlabávat jadérka :)