Čevapčiči
Četla jsem tolik receptů na čevapčiči a každý jiný. Já dělám čevapčiči leta letoucí podle tchyně a stejný recept jsem našla i v tištěných kuchařkách.
Suroviny:
600 g mletého masa (nejlépe skopové, ale může být i směs vepřového a skopového nebo vepřového a hovězího v poměru 1:1)
2 cibule
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
sádlo na opékání
Postup:
Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí, ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na sádle.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem, hořčicí a zeleninou.
Do čevapčiči nepatří mletá paprika, strouhanka, vejce a podobně. Má vyniknout čistá chuť masa.