Panzerotti
Na tohle jídlo jsem se chystala delší dobu, konečně na něj došlo. Kynuté těsto, chutná náplň, přehnout na kapsu a usmažit. Navrchu křupavé, uvnitř šťavnaté. Není to úplně bezpracné, ale stojí to za námahu - je to bašta. Zkuste :)
Suroviny:
Těsto:
500 g hladké mouky
10 g čerstvého (3 g sušeného) droždí
270 g vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
10 g soli
olej na smažení
Náplň 1:
rajčatová omáčka sugo
mozzarella
oregano
Náplň 2:
loupaná sterilovaná rajčata
sušená šunka
bazalka
mozzarella
lze určitě vymyslet i jiné náplně
Postup:
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek. Po opětovném vykynutí postupně rozvalujeme na tenčí kruh, naplníme, přehneme na kapsu, okraj stiskneme vidličkou, necháme ještě chvíli kynout a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Smažíme zvolna, aby se těsto dobře propeklo.
Komentáře
Přehled komentářů
Jsem ráda, že se líbí. Zkus. Díky za komentář :).
Panzerotti ,vidím prvně ..
(Punčochářová, 19. 1. 2021 20:17)Panzerotti vidím prvně ,kdyby nebyl popis ,jak s tím naložit dál asi bych váhala co s tím ..jinak se meze nekladou ,tak můžeme dát vše jako do pizzy ,možná i více ,děkuji určitě zkusím ,po 40letech co se člověk ještě dozví ..
Re: Panzerotti ,vidím prvně ..
(Jarka, 19. 2. 2021 20:09)