Těstoviny s chřestovým pestem a slaninou
Svěží chutné jídlo, hotové raz dva :)
Suroviny:
250 g čerstvého zeleného chřestu
100 g lískových oříšků
70 g parmezánu + trošku na ozdobu
2-3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
100 g sušené slaniny - pancetty
500 g suchých těstovin, např. fusilli
Postup:
Oříšky opražíme a vymneme ze slupek - několik oříšků nasekáme nahrubo na ozdobu. Chřestu ulomíme dřevnaté konce (ty využijeme na nějaký vývar) a nakrájíme na kousky (pěkné hlavičky můžeme nechat na ozdobu). Sýr nastrouháme. Slaninu rozpečeme na pánvi dokřupava a rozlámeme.
Uvaříme těstoviny ve výrazně osolené vodě, aby byly al dente.
Mezitím rozmixujeme chřest, oříšky a olej, ochutíme solí, pepřem a sýrem.
Uvařené těstoviny scedíme, trošku vody ponecháme na omáčku. Přidáme k nim pesto, tu vodu a promícháme, aby výsledný pokrm nebyl suchý. Na talíři posypeme slaninou, ozdobíme hlavičkami chřestu, nasekanými oříšky a troškou sýru.