Bramborové "skočdohubky"
Saltimboca je známý italský pokrm z telecího nebo kuřecího masa, na který položíme sušenou šunku a čerstvou šalvěj a společně opékáme. Zkusila jsem místo masa použít tenké plátky brambor a vznikla pikantní chuťovka. :)
Suroviny:
pěkné brambory
sušená šunka typu prosciutto
čerstvé lístky šalvěje
olej
trošku strouhaného parmezánu
Postup:
Oškrábané brambory nakrájíme nebo nakrouháme na tenké plátky a dáme do studené vody, abychom z nich odplavili škrob.
Po chvíli osušíme, namočíme do oleje, poklademe kousky šunky a lístkem šalvěje, stočíme a spíchneme párátkem. Poprášíme parmezánem.
Pečeme v troubě při 180°C do zrůžovění.
Je to výborná chuťovka.