Jdi na obsah Jdi na menu
 


Risotto s pečenými kaštany

11. 11. 2018

kastanove-risotto1.jpgSuroviny:

500 g jedlých kaštanů

320 g kulatozrnné rýže

1 šalotka

olivový olej

parmezán

máslo

zeleninový vývar (asi 3/4 l)

sůl, pepř

čerstvé bylinky: rozmarýn a šalvěj

1,5 dl bílého vína

kůra z 1/2 pomeranče - jen oranžová vrstvička

Postup:

Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme nepropláchnutou rýži a společně opečeme, až je rýže sklovitá. Osolíme (rozumně, vývar je slaný) a opepříme, zalijeme vínem a necháme prudce odpařit.

Pak postupně mícháme a přidáváme po částech horký vývar, necháme vsáknout atd. Do hotové rýže vmícháme nasekané kaštany, nasekaný rozmarýn, strouhaný parmezán a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme prohřát a spojit chutě.

Na másle usmažíme šalvějové lístky dokřupava. Máslo z opékání vmícháme do risotta. Na talíři zdobíme risotto šalvějí a poprášíme parmezánem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář