Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety carbonara

4. 5. 2019

carbonara.jpgSuroviny:

1 balíček špaget (měla jsem celozrnné)

6-8 žloutků (dle velikosti) z čerstvých vajec

sůl, pepř

150-200 g guanciale nebo pancetty

pecorino

trochu nasekané hladkolisté petrželky (nemusí být)

Postup:

Na pánvi opečeme na kostičky (hranolky) nakrájenou slaninu. 

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.

Žloutky promícháme s částí nastrouhaného sýra pecorino, trošku naředíme horkou, ale ne zcela vařící (žloutky by se srazily) vodou ze špaget.

Na skus uvařené špagety přihodíme ke slanině na pánev, přidáme žloutky, petrželku, případně ještě naředíme vodou ze špaget, prohodíme, opepříme a podáváme. Na talíři si každý ještě popráší sýrem dle chuti.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář