Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přírodní telecí plátky - Scaloppine

30. 12. 2018

scaloppine.jpgSuroviny:

8 menších plátků telecí kýty

hladká mouka

sůl a pepř

šťáva z 1 malého nebo 1/2 velkého citronu

máslo

listová petržel

Postup:

Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.

Pak teprve osolíme a opepříme, zalijeme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Do hotové omáčky vmícháme trochu nasekané petržele.

Podáváme s rýží, různě upravenými bramborami a hromadou zeleniny.

Pozn.: recept jsem našla na některém z italských kuchařských webů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář