Přírodní telecí plátky - Scaloppine
Velmi chutná varianta přírodních plátků, minimalistický recept přesně tak, jak to mám ráda. Jen pár přísad k základní ingredienci (dobrému masu) a ve výsledku bašta - však zkuste. :)
Suroviny:
8 menších plátků telecí kýty
hladká mouka
sůl a pepř
šťáva z 1 malého nebo 1/2 velkého citronu
máslo
listová petržel
Postup:
Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Pak teprve osolíme a opepříme, zalijeme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Hotové plátky posypeme gremolatou.
Podáváme s rýží, různě upravenými bramborami a hromadou zeleniny.
Pozn.: recept jsem našla na některém z italských kuchařských webů.