Hovězí
Příspěvky
Hovězí dušené na zelenině
7. 10. 2018
Doměkka udušené kousky hovězího v kořenové zelenině chuťově připomíná hovězí na smetaně, ale bez smetany. Osobně smetanové omáčky s knedlíkem moc nemusím (ale kvůli rodině je samozřejmě vařím a ne špatně ;-), takže tohle je pro mne dobrá varianta. Zkuste :)
Vídeňská roštěná
7. 9. 2017
Klasika. Ale trvalo mi dlouho, než jsem se odhodlala. :D Pokud nemáte rádi maso růžové uvnitř (není nedopečené ani syrové, je prostě růžové), ani to nezkoušejte. Můj muž tohle jídlo odmítl (jeho chyba :D), ale my holky jsme si pošmákly. ;-)
Hovězí satay
4. 6. 2017
Satay (saté) jsou tenké kousky masa napíchnuté na špejli a grilované. Asijský recept je trošku náročnější na suroviny, ale někdy je třeba udělat výjimku. Satay se podává s arašídovou omáčkou. Je to dobrota.
Roštěná dušená na cibuli
31. 1. 2016
Pokud seženete dobře odleželou roštěnou, určitě udělejte klasickou vídeňskou roštěnou. Ale i dušená je moc dobrá :)
Hovězí tokáň
20. 7. 2015
Na první pohled je hodně podobný našemu guláši, ale má jiný postup a neobsahuje mletou papriku. Zkuste :)
Sekaný biftek
21. 9. 2014
Sekaný biftek není karbanátek :) Mleté maso se neochucuje cibulí ani česnekem, pro kompaktnost se nepřidává vejce ani namočená houska. Jen pár základních ingrediencí dochutí kvalitní maso, nechá se odležet a ve výsledku dobrota, to mám ráda ;-)
Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce
7. 3. 2013
Tenhle recept jsem našla na netu a bylo to moje první seznámení s hovězími líčky. Jsem za to ráda, tenhle recept splňuje všechny moje požadavky na výbornou baštu - absence dochucovadel, pečlivě promyšlená kombinace chutí, přiměřená pracnost.
Hovězí s omáčkou z čerstvých rajčat
1. 1. 2013
Tohle jídlo mě naučila moje tchyně, která vařila výborně, ale kvůli svým konzervativním mužům - manžel a syn - střídala jen několik jimi uznávaných klasických jídel. Ovšem ta uměla bravurně :)