Roštěná dušená na cibuli
Suroviny:
4 plátky hovězího nízkého roštěnce
sůl, pepř
hladká mouka
přepuštěné máslo, kousek čerstvého másla
1/2 cibule nadrobno + 2,5 na kroužky
olej na smažení cibule
Postup:
Půl cibule usmažíme na přepuštěném másle do růžova, odložíme. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na dalším přepuštěném rozpáleném másle necháme plátky masa zatáhnout z obou stran. Pak k nim přidáme usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí. Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem, zjemníme kouskem čerstvého másla, které necháme rozpustit, už nevaříme.
Rozebrané kroužky cibule posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom je zbavili přebytečné mouky. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme dočervena.
Podávala jsem s opékanými, předem vařenými bramborami (ale lze i s dušenou rýží) a salátem z polníčku s hořčicovou zálivkou (prošlehat lžičku dijonské hořčice, vinný ocet, olivový olej, pepř a sůl)
Pozn.:
Pokud máte rádi maso růžové uvnitř, určitě zkuste pravou vídeňskou roštěnou. Recept zde.