Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí dušené na zelenině

7. 10. 2018

hovezi-na-zelenine1.jpgSuroviny:

600 g hovězí zadní

100 g slaniny

100 g petržele kořenové

100 g bulvového celeru

100 g mrkve

2-3 cibule

4 lžíce přepuštěného másla nebo oleje

1 bobkový list

1 lžička celého pepře

1 lžička nového koření

sůl

voda nebo vývar

Postup:

Maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na tuku rozpečeme slaninu, přidáme cibuli a zeleninu a opékáme, dokud zelenina nezačne "karamelizovat". Pak přidáme maso, osmahneme, osolíme, podlijeme a přidáme koření v kousku plátýnka nebo v čajítku. Dusíme pod poklicí za občasné kontroly a případného dolití horké tekutiny, dokud není maso zcela měkké.

Vyjmeme koření a omáčku bez masa přepasírujeme nebo rozmixujeme.

Tuto úpravu hovězího podávám s vařenými bramborami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář