Ryby
Příspěvky
Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce
2. 10. 2016
Doma jsme mívali kapra poměrně často a na polévku nebyla pokaždé chuť. Vyhodit hlavu a vnitřnosti by ale byla škoda. Máti nám je tedy takto upravovala a my jsme si na nich vždycky pochutnali :)
Rybí špízy
10. 2. 2016
Na špízy použijte filety z oblíbených menších ryb, my jsme měli candáta. Bylo to moc dobré :)
Pstruh s bylinkovým bříškem
17. 5. 2015
Když pstruhovi před pečením nebo grilováním vycpete bříško bylinkami, které rostou kolem vás, neprohloupíte. Takové ochucení je mnohem levnější než drahé směsi koření a chuť ryby zůstane zachována :)
Treska v papilotě se zeleninou
3. 5. 2015
Pečení v papilotě - uzavřeném balíčku z papíru na pečení - je oblíbené a u nás víc než pečení v alobalu. V papíru na pečení se mi totiž nic nepřilepí, všechny ingredience zůstanou krásně šťavnaté :)
Fish and chips (Anglická smažená ryba s hranolkami)
24. 11. 2013
Nikdy v životě jsem nejedla originál, protože jsem bohužel nikdy nebyla na Britském souostroví. Jídlo znám z literatury a vždycky mě lákalo. Pouze představa jídla zabaleného do novin mi dost vadila. To už prý je leckde minulost, tuto baštu balí do normálního papíru nebo kartonové krabice. Aspoň že tak :)
Recept jsem odkoukala už před časem od své kamarádky Mileny
http://chalupnikovi.com/recepty/ , trošku jsem si ho upravila podle našich chutí a musím říct, že takto usmažené rybky nám chutnají natolik, že se k nim vracíme pravidelně ;-)
Kapří hranolky
12. 6. 2013
Tato bašta vyžaduje trošku zručnosti při vykosťování kapra, ale stojí to za to :)
Makrela po řecku
24. 4. 2013
Tenhle recept jsem našla u pana Štěpničky v jeho Velkém rybím receptáři. Je výborný (recept i receptář :) )