Kapr na roštu
Suroviny:
8 porcí - 1 kapr
kmín
sůl, pepř
olej.
Citronové máslo:
50 g změklého másla
špetka jemně strouhané citronové kůry
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli.
Postup:
Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.
Kapra s kůží částečně vyfiletujeme - nařízneme podél hřbetu a seřízneme částečně od kostí, zbytek odstřihneme nůžkami na drůbež - a naporcujeme na 8 řízků. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Potřeme olejem a hned klademe na rozpálený rošt.
Opékáme z každé strany 5-8 minut. Na talíři na každou porci položíme kolečko citronového másla. Podáváme s chlebem nebo různě upravenými bramborami a zeleninou.
Maslicko
(Jitkas, 21. 10. 2014 8:41)