Treska v papilotě se zeleninou
Pečení v papilotě - uzavřeném balíčku z papíru na pečení - je oblíbené a u nás víc než pečení v alobalu. V papíru na pečení se mi totiž nic nepřilepí, všechny ingredience zůstanou krásně šťavnaté :)
https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/jak-se-pece-v-papilote/
Suroviny:
Filety z tresky - asi 600 - 800 g
1 malá cuketa
mladé mrkve
jarní cibulky
řapíkatý celer
množství zeleniny dle toho, jak moc ji máte rádi, my hodně -
4 x kousek másla
sůl
citronový pepř nebo
normální pepř a citronová šťáva a pokud možno i kůra.
Postup:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kolečka. Filety osolíme a opepříme, případně pokapeme citronem a potřeme troškou nastrouhané kůry.
Na čtverec papíru na pečení dáme kousek másla, položíme 1/4 připravené zeleniny, osolíme, položíme rybu a balíček uzavřeme asi tak, jako vám v cukrárně zabalí zákusky.
Když máme všechny balíčky naskládané na plechu na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25-30 minut.
Jedli jsme bez přílohy, stačila nám jen zelenina z balíčku, ale hodí se např. pečivo, brambory.