Kapří hranolky
Suroviny:
kapr s kůží
sůl
citron
olej na smažení
Těstíčko:
4 vejce
1 dl bílého vína
40 g strouhanky
chilli podle chuti
hrsti směsi čerstvých posekaných bylinek - petrželka, oregano, pažitka.
Postup:
http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.php
Zde najdete video od pana Stupky s návodem, jak zbavit kapra kostí. Nevěřila jsem tomu, ale opravdu to funguje, vyzkoušejte. Jen je nutné prokrojit maso opravdu po 2 mm úsecích, aby se kosti přerušily v co nejmenším možném kousku. Dělám už dva roky takto kapří řízky na Vánoce
Takto připravené porce nakrájíte na úzké delší hranolky, namočíte do těstíčka a usmažíte ve vyšší vrstvě oleje. Osolíte a podáváte s citronem jako chuťovku.