Řezy a cukroví
Příspěvky
Arašídové sušenky
22. 7. 2014
Mnou upravený recept ze staršího čísla časopisu Apetit. Sušenky jsou křehoučké a moc dobré. Arašídové máslo kupuju občas v Lidlu při akci Americké dny. Máme raději to Crunchy - křupavé, obsahuje totiž kousky nerozemletých arašídových ořechů.
Perníčky hned k jídlu
12. 4. 2014
Těsto nepotřebuje odležet, zpracujete a hned pečete. Perníčky nesmíte přepéct, pak budou jedlé hned po vychladnutí.
Slepovaná vajíčka
12. 4. 2014
Klasické sušenkové máslové těsto vykrájené ve tvaru vajíček a slepené pikantní marmeládou.
Svíčky - nepečené cukroví
4. 1. 2014
Potřebujete na ně speciální formičku, fungující na stejném principu jako formička na úlky.
Florentýnky
25. 12. 2013
Cukroví pochází z italské Florencie a je trošku podobné marokánkám, zřejmě s nimi má společný původ. Florentýnky obsahují med a pomerančovou kandovanou kůru. Ta je nezbytná. Ale hlavně v nich není mouka jako v marokánkách.
Pracny
25. 12. 2013
Starý rodinný recept. Říká se jim také pracky, medvědí tlapky a pod. Je to podle tvaru formiček, které připomínají medvědí stopy. Můžete ale použít i jiný tvar formiček :)
Vanilkové rohlíčky
25. 12. 2013
Pro mne osobně třetí nejlepší cukroví, po pracnách a florentýnkách :)