Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančová srdíčka

25. 12. 2013

srdicka.jpgSuroviny:

400 g hladké mouky

250 g másla

200 g moučkového cukru

2 žloutky

strouhaná kůra z dobře omytého pomeranče.

 

Na slepení pomerančová marmeláda a na dokončení čokoládová poleva.

Postup:

Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto. Uložíme v chladnu do druhého dne.

Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Zchladlá slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do čokolády. Necháme zaschnout.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tento rok už peču podruhé

(Airan, 15. 12. 2015 21:51)

Naprosto úžasné, jednoduché a velice dobré.

Re: Tento rok už peču podruhé

(Jarka, 24. 1. 2016 11:57)

Milá Airan, je mi ctí, že jsi navštívila moje stránky a ještě víc, že jsi vyzkoušela recept a osvědčil se :) Moc se omlouvám za pozdní odpověď, počítač mi upozornění na dotazy hodil v e-mailech do Hromadných, kde bych je tedy nehledala :/