Pomerančová srdíčka
Suroviny:
400 g hladké mouky
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 žloutky
strouhaná kůra z dobře omytého pomeranče.
Na slepení pomerančová marmeláda a na dokončení čokoládová poleva.
Postup:
Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto. Uložíme v chladnu do druhého dne.
Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Zchladlá slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do čokolády. Necháme zaschnout.
Komentáře
Přehled komentářů
Naprosto úžasné, jednoduché a velice dobré.
Re: Tento rok už peču podruhé
(Jarka, 24. 1. 2016 11:57)Milá Airan, je mi ctí, že jsi navštívila moje stránky a ještě víc, že jsi vyzkoušela recept a osvědčil se :) Moc se omlouvám za pozdní odpověď, počítač mi upozornění na dotazy hodil v e-mailech do Hromadných, kde bych je tedy nehledala :/
Tento rok už peču podruhé
(Airan, 15. 12. 2015 21:51)