Perníčky hned k jídlu
Suroviny:
650 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
50 g másla
150 g medu
6-7 lžic mléka
2 lžičky sody
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
možno lžíce kakaa
4 žloutky + 1 na potření.
Postup:
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.
Pozn.: V původním receptu bylo 200 g cukru, ale to na nás bylo moc sladké.
Komentáře
Přehled komentářů
Tedy jo, ale urcite je takto krasne nezdobim, maximalne na ne udelam semo tamo nejakou tupku typu oko ci nos, proste ty moje jsou takove "chude" pernicky, tvoje jsou primo uzasne !!
Tak ty ja ne
(Jitkas, 13. 4. 2014 20:50)