Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Perníčky hned k jídlu

12. 4. 2014

163.jpgSuroviny:

650 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

50 g másla

150 g medu

6-7 lžic mléka

2 lžičky sody

2 lžičky perníkového koření

4 žloutky + 1 na potření.

Postup:

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.

 Recept jsem kdysi našla na www.recepty.cz, cukru dávám jen 100 g, protože s medem a cukrovou polevou byly pak perníčky příliš sladké.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tak ty ja ne

(Jitkas, 13. 4. 2014 20:50)

Tedy jo, ale urcite je takto krasne nezdobim, maximalne na ne udelam semo tamo nejakou tupku typu oko ci nos, proste ty moje jsou takove "chude" pernicky, tvoje jsou primo uzasne !!