Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Slepovaná vajíčka

12. 4. 2014

165.jpgSuroviny:

 400 g hladké mouky

250 g změklého másla

200 g moučkového cukru

2 žloutky

citronová kůra.
 

Postup:

Zpracované těsto necháme v chladnu odležet, pak rozvalujeme, vykrajujeme podle chuti, po upečení slepujeme a zdobíme dle fantazie.
 

Pozn.:
*S těstem se dobře pracuje, ale aby se do těsta nedostal nadbytek mouky, je lépe vyvalovat mezi fóliemi: vál potáhněte potravinovou fólií, dejte kousek těsta, na to opět fólii a vyvalujte.
* Stejnoměrná tloušťka těsta se dobře hlídá, když podél těsta položíte z obou stran špejle a válečkem jezdíte přes špejle.
*Slepovat lze kromě džemu i Nutelou a různými krémy.
*Zdobit lze kromě posypání cukrem různými polevami, na polevu sypte strouhané oříšky, čokoládovou rýži, cukrové sypání,... 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ja taky

(Jitkas, 13. 4. 2014 20:41)

Delam tez, jeste k nim pridavam model kyticka, ta taky "frci".