Slepovaná vajíčka
Suroviny:
400 g hladké mouky
250 g změklého másla
200 g moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra.
Postup:
Zpracované těsto necháme v chladnu odležet, pak rozvalujeme, vykrajujeme podle chuti, po upečení slepujeme a zdobíme dle fantazie.
Pozn.:
*S těstem se dobře pracuje, ale aby se do těsta nedostal nadbytek mouky, je lépe vyvalovat mezi fóliemi: vál potáhněte potravinovou fólií, dejte kousek těsta, na to opět fólii a vyvalujte.
* Stejnoměrná tloušťka těsta se dobře hlídá, když podél těsta položíte z obou stran špejle a válečkem jezdíte přes špejle.
*Slepovat lze kromě džemu i Nutelou a různými krémy.
*Zdobit lze kromě posypání cukrem různými polevami, na polevu sypte strouhané oříšky, čokoládovou rýži, cukrové sypání,...
Komentáře
Přehled komentářů
Delam tez, jeste k nim pridavam model kyticka, ta taky "frci".
Ja taky
(Jitkas, 13. 4. 2014 20:41)