Vanilkové rohlíčky
Suroviny:
170 g studeného másla
50 g moučkového cukru
210 g hladké mouky
80 g mletých vlašských ořechů
špetička soli
moučkový cukr a mletá vanilka na obalení.
Žádné žloutky ani vejce :)
Postup:
Mouku a cukr prosejeme, přidáme nasekané máslo a zbytek surovin a zpracujeme v těsto. Necháme do druhého dne v chladnu.
Pak necháme dojít pokojové teploty, tvoříme rohlíčky, pokládáme na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud nezačnou špičky rohlíčků malinko růžovět.
Horké obalujeme v cukru s vanilkou. Raději ale obaluji rohlíčky chladnější, nabalí se na ně méně cukru, nemám ty s velkou vrstvou cukru ráda.
Pozn.: Chuťově jsou výborné a křehké.