Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Rajčatová pizza s rukolou

1. 1. 2013

pizza-dilek1-zmens.jpgRukolu jsem poprvé ochutnala v Itálii právě na pizze. Byla to láska na první pohled i ochutnání :)

Suroviny:

 Oblíbené těsto na pizzu:

500 g hladké mouky

2 lžíce olivového oleje

1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného

2 lžičky soli

2 dl vody.

Toto těsto bylo mé oblíbené léta. Není špatné, ale tohle je mnohem lepší   

Sugo pomodoro (rajčatová omáčka) - existuje mnoho variant, lze koupit hotové nebo udělat podle receptu. Hlavně tam nedávejte kečup, za to by vás Ital prohnal 


Dále na obložení pizzy: prosciutto, cherry rajčátka, mozzarella, rukola .
 

Postup:

Těsto mi pomohla udělat pekárna. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25 minut. Na horkou upečenou pizzu rozložte omytou a okapanou rukolu a trochu přimáčkněte. Podávejte ihned. 

Pozn.: Letos jsem pozorněji sledovala výrobu této pizzy v Itálii. Sličný Ital  natřel těsto sugem a posypal mozzarelou, upekl a teprve pak horkou pizzu obložil rozpůlenými cherry rajčátky, malými plátky sušené šunky, pak rukolou a navrch strouhnul parmezán. Zkuste i tento způsob, bylo to výborné.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář