Rajčatová pizza s rukolou
Rukolu jsem poprvé ochutnala v Itálii právě na pizze. Byla to láska na první pohled i ochutnání :)
Suroviny:
Oblíbené těsto na pizzu:
500 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného
2 lžičky soli
2 dl vody.
Toto těsto bylo mé oblíbené léta. Není špatné, ale tohle je mnohem lepší
Sugo pomodoro (rajčatová omáčka) - existuje mnoho variant, lze koupit hotové nebo udělat podle receptu. Hlavně tam nedávejte kečup, za to by vás Ital prohnal
Dále na obložení pizzy: prosciutto, cherry rajčátka, mozzarella, rukola .
Postup:
Těsto mi pomohla udělat pekárna. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25 minut. Na horkou upečenou pizzu rozložte omytou a okapanou rukolu a trochu přimáčkněte. Podávejte ihned.
Pozn.: Letos jsem pozorněji sledovala výrobu této pizzy v Itálii. Sličný Ital natřel těsto sugem a posypal mozzarelou, upekl a teprve pak horkou pizzu obložil rozpůlenými cherry rajčátky, malými plátky sušené šunky, pak rukolou a navrch strouhnul parmezán. Zkuste i tento způsob, bylo to výborné.