Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Rýpl (Šumavský šmorn, bramborové opečky)

3. 2. 2016

smorn.jpgJednoduché jídlo, přesto moc dobré, jak už jednoduchá jídla bývají.

Suroviny:

brambory

sůl

hrubá mouka

sádlo

 

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme lisem na brambory a necháme vychladnout. Pokud máme zbylé studené vařené brambory, nastrouháme je na hrubším struhadle.

Osolíme, zasypeme lehce moukou a jemně prsty nebo vidličkou promícháme - nesmíme z toho udělat hroudu, musí mít konzistenci žmolenky.

Na pánvi rozpálíme sádlo a po částech opékáme dočervena a dokřupava.

Báječně k tomu chutná salát z kysaného zelí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář