Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Krkonošská bylinková polévka Vopiška

15. 5. 2020

krkonosska-libeckova.jpgMá název podle použitého libečku - vopichu. Kromě něj jsou v ní i listy mladých kopřiv a česnek. Polévka je moc dobrá, zkuste :)

Suroviny:

Voda nebo vývar z nových brambor

3-4 stroužky česneku

libeček

kopřivové lístky 

máslo nebo sádlo

sůl, pepř

možno pár nových brambor

chléb

 

Postup:

Pokud budeme dávat brambory, oloupeme je, pokrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka. 

Na tuku osmažíme kostičky chleba.

Do talířů rozdělíme omyté a nasekané bylinky, přidáme rozetřený česnek a zalijeme vývarem s brambory nebo jen vařící vodou.

Doplníme chlebovými krutonky a ihned podáváme.