Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Skořicové šneky Kanelbullar

23. 11. 2019

kanellbular.jpgSuroviny:

Těsto:

250 ml vlažného mléka

70 g změklého másla

1/2 kostky droždí

45 g krupicového cukru

450-500 g hladké mouky

špetka soli

Náplň:

100 g změklého másla

1-2 lžíce krupicového cukru

lžíce skořice

Na ozdobu:

1 rozkvedlané vejce

granulovaný cukr

 

Postup:

S těstem mi pomohla pekárna (vše nandat do pekárny v uvedeném pořadí, program Těsto. Ale lze i klasicky: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, osladíme, zasypeme částí odvážené mouky a necháme vykynout kvásek. Pak přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme vykynout.

Mezitím si připravíme náplň: Máslo ušleháme s cukrem a skořicí na krém.

Hotové těsto rozválíme, potřeme náplní, stočíme a krájíme ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka. Kolečka pokládáme řeznou plochou na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Pak potřeme vejcem, posypeme cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zčervenání.

Granulovaný cukr: https://mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-recepty/granulovany-cukr.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář