Skořicové šneky Kanelbullar
Suroviny:
Těsto:
250 ml vlažného mléka
70 g změklého másla
1/2 kostky droždí
45 g krupicového cukru
450-500 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
100 g změklého másla
1-2 lžíce krupicového cukru
lžíce skořice
Na ozdobu:
1 rozkvedlané vejce
granulovaný cukr
Postup:
S těstem mi pomohla pekárna (vše nandat do pekárny v uvedeném pořadí, program Těsto. Ale lze i klasicky: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, osladíme, zasypeme částí odvážené mouky a necháme vykynout kvásek. Pak přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme vykynout.
Mezitím si připravíme náplň: Máslo ušleháme s cukrem a skořicí na krém.
Hotové těsto rozválíme, potřeme náplní, stočíme a krájíme ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka. Kolečka pokládáme řeznou plochou na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Pak potřeme vejcem, posypeme cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zčervenání.
Granulovaný cukr: https://mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-recepty/granulovany-cukr.html