Luštěniny, sója, pohanka a spol.
Příspěvky
Bulgur s pečenou zeleninovou "duhou"
30. 10. 2016
Bulgur je loupaná předvařená pšenice, chutnější je celozrnný. S pečenou zeleninou vytvoří chutné bezmasé jídlo, ale nic vám nebrání k němu přiložit třeba kuřecí steak :)
Jáhly s rýží zapečené se sušenými houbami
12. 2. 2016
Inspirací mi byl recept na Topreceptech
https://www.toprecepty.cz/recept/46549-jahelny-hubnik/
Ale udělala jsem v něm nějaké změny :)
(Nejen) Novoroční čočka po italsku
1. 1. 2015
Novoroční čočka nemusí být jen klasika, zkuste tuhle chuťově zajímavější a zdravější variantu:)
Jáhly s houbami a rajčaty
6. 3. 2013
Jáhly jsou z loupaného prosa. Obsahují hodně tuku, proto jim hrozí žluknutí při nesprávném skladování. Uchovávám je v dobře uzavřeném obalu v spodní části chladničky. Předejít nahořklé chuti lze dvojím spařením vřelou vodou.
Pohankové placky se špenátem a sýrem
6. 3. 2013
Tyhle placky jsem našla na www.mamincinyrecepty.cz a hned mě zaujaly. Jsou přesně takové, jaké má být zdravé jídlo: jednoduché, barevné a hlavně chutné :)
Kontrabáš
6. 1. 2013
Tohle bylo první jídlo s pohankou, kdy jsem si pohanku opravdu zamilovala a i moje rodina si čas od času vyžádá zopakování.
Cizrnový guláš se zeleninou
2. 1. 2013
Cizrna patří mezi dříve hojně využívané luštěniny, v poslední době ji berou na milost i ti, kdo jinak luštěniny moc nejedí. Má oříškovou chuť a velké možnosti kombinací.