Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Cizrnový guláš se zeleninou

2. 1. 2013

277.jpgSuroviny:

3 lžíce olivového oleje

2 cibule, nakrájené nadrobno

6 stroužků česneku, posekaných

1 lžíce mleté sladké papriky

2 lžíce rajčatového protlaku

500 ml zeleninového vývaru

4 velké brambory oloupané a nakrájené na kostky

1-2 kvalitní klobásy

 2 mrkve, nakrájené na kostky

1 pálivá paprička, zbavená semen, posekaná

1 lžička drceného kmínu

1/4 středního celeru, nakrájeného na kostky

sůl a mletý pepř na dochucení

400 g cizrny, konzervované nebo uvařené a scezené

1 lžíce sušené majoránky

pár čerstvých lístků majoránky nebo jiné zelené natě na ozdobu.
 

Postup:

V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.

Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.

K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.

Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář