Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Švestková omáčka (Vocet, Muzika)

31. 12. 2012

 081.jpgTato omáčka se vařila den před Štědrým dnem a podávala se vychlazená po štědrovečerní večeři jako dezert s vánočkou. Trošku jsem ji zmodernizovala, i tak je moc dobrá.                                                                                                    

 

 

 

 

Suroviny:

400 g směsi sušeného ovoce (směs jablek, švestek a hrušek, ale jsou dobré i fíky)

asi 40 g cukru

kousek dobře omyté citrónové kůry

menší svitek celé skořice

4-5 hřebíčků

50 g rozinek

100-200 g směsi lískových ořechů, vlašských ořechů a mandlí - čím víc, tím líp

strouhaný perník

citrónová šťáva
 

 Postup:

Opláchnuté ovoce zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak přidáme cukr, vložíme koření a kůru zabalené do kousku plátna a zvolna uvaříme do měkka.

Před koncem varu přidáme propláchnuté rozinky a posekaná jádra ořechů. Chvilku povaříme a zahustíme perníkem.

Po vychlazení vyjmeme balíček s kořením a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme chladné. 
 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář