Rybí řízky jako utopenci
Suroviny:
smažené porce kapra v trojobalu vychladlé
cibule - červená nebo žlutá, nešetřete, doplňuje chuť
Nálev:
1 díl obyčejného octa
1,5 - 2 díly vody (kdo snese hodně kyselé, dá 1,5 dílu)
celý pepř - asi 1 polévkovou lžíci na litr vody
asi 10 kuliček nového koření
2-3 bobkové listy
špetka soli
možno 1 pálivou papričku
Postup:
Nejdříve svaříme nálev - vodu a ocet + koření přivedeme k varu a asi 3 minuty mírně povaříme. Odstavíme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkroužky, necháme zchladnout.
Rybí řízky vyskládáme do vhodné nádoby (sklo, porcelán, keramika - nedoporučuju hliník ani plast) a zalijeme zchladlým nálevem. Uzavřeme a dáme do chladna. Za 7-10 dní můžeme ochutnávat, podávám s čerstvým chlebem.