Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Rybí řízky jako utopenci

16. 1. 2016

kapr-jako-utopenec2.jpgSuroviny:

smažené porce kapra v trojobalu vychladlé

cibule - červená nebo žlutá, nešetřete, doplňuje chuť

Nálev:

1 díl obyčejného octa

1,5 - 2 díly vody (kdo snese hodně kyselé, dá 1,5 dílu)

celý pepř - asi 1 polévkovou lžíci na litr vody

asi 10 kuliček nového koření

2-3 bobkové listy

špetka soli

možno 1 pálivou papričku

Postup:

Nejdříve svaříme nálev - vodu a ocet + koření přivedeme k varu a asi 3 minuty mírně povaříme. Odstavíme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkroužky, necháme zchladnout.

Rybí řízky vyskládáme do vhodné nádoby (sklo, porcelán, keramika - nedoporučuju hliník ani plast) a zalijeme zchladlým nálevem. Uzavřeme a dáme do chladna. Za 7-10 dní můžeme ochutnávat, podávám s čerstvým chlebem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář