Papriky plněné za studena
Suroviny:
Pěkné papriky, nejlépe "barevné" (to tentokrát nemám)
niva
šunkový salám nebo šunka nebo libové vařené uzené maso
máslo
2-3 vařená vejce
petrželka.
Na 6 větších bílých paprik jsem měla 200 g nivy, 250 g salámu a asi 100 g másla.
Postup:
Papriky omyjeme, vydlabeme a po vypláchnutí necháme důkladně okapat. Uvařená vejce oloupeme a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s nastrouhanou nivou a vajíčky. Vmícháme nastrouhaný nebo velmi jemně nakrájený salám a petrželku. Solit netřeba, niva i salám jsou slané dostatečně. Vzniklou pomazánkou nacpeme papriky a necháme pořádně ztuhnout. Pak krájíme na tenká kolečka a podáváme s pečivem.