Carpaccio z červené řepy
Carpaccio je druh jídla, kdy se tenké plátky syrové suroviny (pravá svíčková, losos, žampiony, různé ovoce a pod.) podávají s ochucující omáčkou. Na netu najdete spousty jídel s názvem Carpaccio z červené řepy, ale valná většina z nich obsahuje řepu pečenou či vařenou a to je spíš salát než carpaccio. Ze syrové řepy jsem toto jídlo zatím viděla jen u pana Pohlreicha. Moje je trochu jiné.
Suroviny:
2-3 menší červené řepy
balsamikový ocet
trošku hnědého cukru nebo lžička medu
drcený fenykl (semínka - jen pár, jsou hodně aromatická)
olivový olej
pepř.
K podávání listový salát (měla jsem zbytek rukoly)
čerstvý sýr (může být kozí nebo nějaký oblíbený výraznější chuti)
sůl.
Postup:
Řepy omyjeme, oloupeme a škrabkou na brambory z nich naškrábeme tenoučké plátky. Dáme do uzavíratelné misky, Ocet smícháme s cukrem nebo medem, přidáme drcený fenykl, olej a pepř podle chuti. Zatím nesolíme, syrová řepa by pustila moc vody a byla by jako hadr. Plátky řepy promícháme s marinádou a necháme v chladnu asi 6 hodin, ale můžete i déle.
Pak ji naaranžujeme na talířky, osolíme, doplníme salátem a sýrem a podáváme s pečivem.
Komentáře
Přehled komentářů
Nakrajela jsem repu jako ty, jen jsem to udelala jako salat (nemela jsem to tak uhledne naservirovane), na taliri jsem pridala syr a rukolu. Moc dobre, rekla bych vyborne-
Re: Moc dobre
(Jarka, 24. 10. 2014 20:42)Ale to mi děláš radost :) Jsem ráda, že jsi vyzkoušela a ještě raději, že sis pochutnala. Děkuji.
Taky libi!
(Jitkas, 29. 9. 2014 18:19)To musi byt vynikajici a ze syrove repy! Chvalim a udelam co nejdrive.
Re: Taky libi!
(Jarka, 29. 9. 2014 18:46)Díky, bylo to moc dobré, já mám řepu ráda, i syrovou ;-)
Moc dobre
(Jitkas, 24. 10. 2014 19:51)