Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka ze slepice s nudlemi

25. 9. 2018

slepici-polevka2.jpgSuroviny:

1 slepice

80 g celeru

80 g mrkve

1 cibule

3 kuličky nového koření

5 kuliček celého pepře

sůl

petrželka

polévkové nudle (asi 100 g)

Postup:

Slepici očistíme, rozčtvrtíme a vložíme do studené vody spolu s kořením. Po uvedení k varu osolíme a mírným varem vaříme asi 2-2,5 hodiny doměkka.

Vývar přecedíme do hrnce s mrkví, cibulí a celerem nakrájenými na kostičky a 10 minut povaříme.

Maso obereme, rovněž nakrájíme a vložíme do polévky.

Zvlášť v osolené vodě uvaříme nudle, přidáme do polévky nebo podáváme na talířku zvlášť, aby si strávníci mohli polévku zahustit podle chuti. Polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme horkou.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář