Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Nakládaná sušená rajčata

17. 2. 2013

Tohle je delikatesa, která se v Itálii hojně používá do různých pokrmů - pečiva, k masu, do omáček na těstoviny a pod. Kupovaná naložená rajčata jsou docela drahá. Zjistila jsem, že u nás v jedné zelenině, kde mají různé speciality včetně těstovin a sýrů, prodávají sušená rajčata bez nálevu, normálně na váhu, 100 g stojí kolem 30 korun a vyjde na jednu skleničku dobroty.

Suroviny:

1 hrnek vody

1 hrnek vinného tmavého octa

200 g sušených rajčat

2 bobkové listy

6 snítek tymiánu

4 stroužky drobně nakrájeného česneku

4 suché chilli papričky

1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje
 

Postup:

Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme. Asi tak po týdnu můžeme konzumovat. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Spravne nalozeno

(Jitkas, 3. 2. 2014 15:24)

Delam ulne, ale uplne stejne, uz jenom proto, ze ty kupovane maji vetsinou slunecnicovy olej, ja radeji olivovy!

Re: Spravne nalozeno

(Jarka, 3. 2. 2014 18:20)

Tady taky olivovým olejem nešetřím, rajčata v něm naložená jsou vynikající. Díky za přízeň :)

:)

(Iva, 18. 2. 2013 9:22)

Tohle je úžasná dobrota! A letos, pokud se nám rajčata vyvedou, zkusím podle tebe.....děkuju za návod :-))