Frittata s cuketou
Připomíná naši vaječnou omeletu, ale má mechovou strukturu, je vyšší a liší se i postupem. Zkuste, nám chutnala moc :)
Suroviny:
6 vajec
600 g cukety - mladé a křehké (můžete nahradit jinou zeleninou nebo houbami a pod.)
1 cibule
6 lžic strouhaného sýra - nejlépe parmazánu
1 lžíce mléka
olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka
Postup:
Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na půlkroužky dočervena. Cibuli vyjmeme a vložíme tenké plátky cuket, které také opečeme dočervena a doměkka.
Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, nasekanou bazalkou, přidáme sýr a osmahnutou zeleninu.
Vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje, ztlumíme plamen a zvolna propékáme. Když už zbývá jen, aby zčervenal i povrch, vložíme pánev na chvíli pod gril a necháme dodělat.
Nemáme-li pánev, kterou můžeme dát do trouby, vlijeme hmotu do pekáčku vyloženého papírem na pečení a potřeného olejem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180°C asi 25-30 minut. Na dokončení zapneme horkovzduch a dáme pekáček na horní příčku.
Podáváme teplé i studené s chlebem.