Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Bylinkové langoše

17. 2. 2013

cimg5379.jpgSuroviny:

500-550 g hladké mouky

1 kelímek (200g) zakysané smetany

1/2 kostky droždí (=20 g)

větší špetka soli

1/2 lžičky jedlé sody

asi 1 dl mléka

2 velké hrsti posekaných bylinek: petrželka, pažitka, medvědí česnek, kopřiva.
Dále: 
Olej na smažení

další zakysaná smetana a rozmačkaný česnek dle chuti na potření

strouhaný sýr (výborné je  blaťácké zlato) na posypání.

K těmto žádný kečup!!

Postup:

Do mouky rozmícháme sodu a sůl, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít. Pak přidáme kysanou smetanu a bylinky a vypracujeme nelepivé těsto. Já jsem měla kopřivy spařené a mokřejší a musela jsem přidávat mouku.

Necháme vykynout, pak lžící vykrajujeme kousky, v rukou uděláme placky a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dočervena. Usmažené potřeme česnekem, smetanou a posypeme sýrem.

 bylinkove-langose.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cekam na koprivy

(Jitkas, 7. 3. 2014 12:29)

A pak hned je udelam, jevi se mi uzasne.

Re: Cekam na koprivy

(Jarka, 7. 3. 2014 18:22)

Tak dej potom vědět, nám chutnají moc :)